Maaseudulla on oltava mahdollisuus asua ja yrittää

Keskiviikko 23.3.2011 - Jouni Kemppi


Maaseudulla on oltava edelleen mahdollisuus asua ja yrittää. 

Tällä hetkellä on ilmasto-ohjelman nimissä pyrkimys tiivistää asumista  entistä tiiviimpiin kaupunkikeskuksiin. Suuntaus on mielestäni kannatettava kun muistetaan ottaa huomioon maaseudun tarpeet sekä asumisen vaihtoehtoisuus.  Maaseutu tarjoaa väljemmät asumisen mahdollisuudet ja tämä vaihtoehto on oltava mahdollista myös tulevaisuudessakin.

Maaseudun työllistämisvaikutus on erittäin merkittävä nyt ja tulevaisuudessa. Seuraava valittava eduskunta hallituksen johdolla joutuu heti tarttumaan EU:n maatalouspolitiikkaan, koska politiikka uudistuu vuonna 2013 aikana. Suomen edut ovat turvattava maatalouspolitiikassa vuoden 2014 alusta  ja tässä työssä on koko tulevan hallituksen ja eduskunnan oltava täydellä painollaan mukana. On pystyttävä turvaamaan kansalliset tukijärjestelmät säilyttääksemme maaseudun elinmahdollisuudet edelleen. 

Omavaraisuus lähiruoan tuottamisessa on mielestäni myös turvallisuuspolitiikkaa. Viime aikoina on ollut Euroopassa erilaisia ruokaturvallisuuteen liittyviä ongelmia ja sen vuoksi kotimaassa tuotettu lähiruoka lisää myös omaa ruokaturvallisuutta sekä huoltovarmuutta. Lisäksi globaalisti ruoan määrän tarve tulee kasvamaan, johtuen väestömäärän lisääntymisestä sekä maiden vaurastumisesta. Näiden edellä kuvattujen asioiden vuoksi ei ole samantekevää ketkä tulevat valituksi tulevaan eduskuntaan.

Maaseudusta ja sen elinmahdollisuuksista on pystyttävä huolehtimaan nyt ja tulevaisuudessa. 

Jouni Kemppi


Kommentit

5.9.2011 10:35  Akku Dell Inspiron 1501

Akku Dell Vostro 1700 Appearance-weise, die Zinn-schwarze V131 Akku Dell Inspiron 1501


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini