Onko meillä varaa hukata nuoria työelämän ulkopuolelle?

Tiistai 1.2.2011 - Jouni Kemppi


 

Työ- ja elinkeinoministeriön joulukuun 2010 työllisyyskatsaus ei ollut mieluisaa luettavaa. Nuorten alle 25-vuotiaiden työttömyys on lisääntynyt runsaalla 10 000:lla vuodesta 2007. Joulukuun tilastopäivän mukaan työttömiä alle 25-vuotiaita oli 33 256. Hyvänä asiana voidaan todeta, että vuodesta 2009 työttömien määrä on vähentynyt, mutta vain 500:lla.

 

Samaan aikaan käydään voimakasta keskustelua eläkeiän nostamisesta valtion talouteen liittyvien uhkien vuoksi. Tilastosta ei käy ilmi kuinka suuri osa nuorista on erilaisten tukitoimien piirissä. Kokonaismäärä on kuitenkin 83 625 henkilöä koko työttömänä olevasta joukosta. Mielestäni nuorten nopeampi sijoittuminen työelämään on yksi tapa jatkaa myös työuria.

 

Samaan aikaan työnantajat tuskailevat ammattihenkilöiden puutetta rekrytoidessaan henkilöitä avoimiin työpaikkoihin. Askarruttamaan jää se, vastaako tämän päivän koulutuksemme eri koulutusaloilla ja -tasoilla työelämän tarpeita.

 

Mielestäni pitää pystyä luomaan sellaisia menetelmiä ja toimintoja, joilla nuoren palkkaaminen olisi yritykselle varteen otettava vaihtoehto. Järjestelmän pitäisi houkutella ottamaan nuori oppiin vaikka lyhemmäksikin ajaksi. Toiseksi työssä oppimisjaksoja on saatava kehitettyä entistäkin tehokkaammiksi esimerkiksi jaksojen määrää lisäämällä. Tässä tarvitaan voimakasta yritysten ja työ- ja elinkeinotoimijoiden välistä yhteistyötä.

 

Ikäluokkien pienentyessä on varsin perusteltua huolehtia omista nuoristamme, jotta he eivät jää työelämän ulkopuolelle. Tähän työhön kutsun meitä kaikkia joilla on siihen mahdollisuus.

 

Jouni Kemppi Keskusta

kansanedustajaehdokas


Kommentit

24.3.2011 3:43  factory coach outlet

The blog is the portrait of the mind,very good.

2.9.2011 6:02  Dell Latitude D630 Akku

Such a cool message. I'm saving the page.

26.9.2011 12:24  Moncler Jackets Outlet Shop,Moncler

maan sellaisia menetelmiä ja toimintoja, joilla nuoren palkkaaminen olisi yritykselle varteen otettava vaihtoehto. Järjestelmän pitäisi houkutella ottamaan nuori oppiin vaikka lyhemmäksikin ajaksi. Toiseksi työssä oppimisjaksoja on saatava kehitettyä entistäkin tehokkaammiksi esimerkiksi jaksojen määrää lisäämällä. Tässä tarvitaan voimak


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini